Cégünkről

Reklámajándék forgalmazás és emblémázás - termékeink közül ön választ, mi igény estén emblémázzuk. A marketing kommunikáció fontos eleme a reklámajándékozás. Szóró és repi termékek, promóciós rendezvények, összejövetelek, vagy csak a hagyományos hétköznapi munkafolyamatok részeként, egy jól eltalált emblémázott reklámajándék széles körben építi az Ön vagy cége hírnevét. Reklámtoll, kulcstartó, esőkabát, bögre, óra, toll és írószer, irodai reklámtárgy, táska, szerszám, világítás, névjegytartó, textil és karácsonyi termékek.

Reklámajándék blog - reklámajándék

Lonkai Erika vagyok, az 1001 Reklámajándék vezetője. Hosszú évek alatt rengeteget tanultam és tapasztaltam a reklámajándékok világában. Ezen a blogon ezt a tudást és tapasztalatot osztom meg mindenkivel.

Ajánlatunkból

karácsonyi reklámajándék katalógus

Facebook

Utolsó kommentek

Céges reklámajándék készítésről, a reklámajándékozás rejtelmeiről első kézből

2012.05.24. 13:00 Lonkai Erika

Logók és márkanevek nyomában

Címkék: cipő márka adidas puma

1728475869_68d969a8ee_m.jpgAdidas és Puma, avagy két német testvér rivalizálása, mintha saját berlini faluk lett volna, úgy szakadtak el egymástól.

De kezdjük a legelejéről, ki ne ismerné a legjobb sportmárkákat, az Adidas sportcipőket, szabadidőruhákat, vagy a Puma cipőket?

Reklámjaik nemzettől függetlenül minden sporteseményen felbukkannak. Tulajdonképpen a két márka a sportot is jelenti egyben, a futást, a labdasportokat, az atlétikát. Nem csoda, ha óriási szeletet szakítanak ki a sport piacából, hisz a Puma például harmincnál is több nemzetközi csapat szponzora, de nincs ez másképp az Adidasnál sem, noha részvényeivel többnyire csak az európai piacokon kereskednek, ennek ellenére az óriásgyár eladásai 2011-ben 3,26 milliárd euró volt.

A két nívós márka tulajdonképpen egy családból származik.

60882031_bec3b3029f_m.jpgKét német testvér Adolf Dassler és Rudolf Dassler nevéhez fűződnek. Adolf mindössze 20 éves volt, mikor megalkotta saját, eredeti első sportcipőjét, álma az volt, hogy sportolóknak gyártson cipőket. Akkor még nem sejtette, hogy néhány év múlva a világ vezető sportruházatot és sportcipőt gyártó márkájává fejlődik. 1925-ben jelent meg első stoplis futballcipőjük, ekkor még a két testvér együtt vezette az apjuk által rájuk hagyott cipőgyárat. A II. világháborúig 200 ezer pár cipőt adtak el. Ám ez a siker súlyos veszteséggel is járt, a két testvér végérvényesen összeveszett, ez az ellentét az utódok hagyatéka nyomán is folytatódott.

A szakítás után született meg az Adidas márkanév, ami Adolf becenevéből és vezetéknevéből jött létre, s ekkor jegyeztette be a három sávot is, ami az Adidas logójában is megjelenik.

A két testvér kapcsolata örökre megszakadt, Rudolf is új utakon próbált járni, a jövőt ő is a cipőgyártásban látta. 1948-ban megalapította saját cipőgyárát, s ekkor jelent meg először a Puma logója is, amint az állat átugrik egy vékony D betűn. Kezdetben a cipőknek Ruda volt a nevük, később lett Puma, a sportvilág népszerű és jelentős résztvevője. Olyannyira, hogy kezdetben a Puma vissza is szorította az Adidas márkát, míg nem 1967-ben elkezdte ruhatermékeit is gyártani, ami újra erőt adott az addigra már ismert márkának.

A két márka között a háború egészen 2009-ig tartott. Ekkor egy barátságos futballmeccsen szimbolikusan kibékült a két német sportszergyártó. Ez volt az első közös rendezvénye a két márkának 1948-as szétválásuk óta.

Adolf Dessler esetében egy álom volt az, ami realizálódott és egy óriás márkát hozott létre, míg Rudolf Desslert a rivalizálás, meg lehet a düh hajtotta, hogy hasonló világmárkát teremtsen meg.

Hát nem csodásak ezek a valós legendák?

Elköltöztünk. Reklámajándék blogunk mostantól a http://www.1001reklamajandek.hu/blog címen érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamajandek.blog.hu/api/trackback/id/tr594531811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása