Cégünkről

Reklámajándék forgalmazás és emblémázás - termékeink közül ön választ, mi igény estén emblémázzuk. A marketing kommunikáció fontos eleme a reklámajándékozás. Szóró és repi termékek, promóciós rendezvények, összejövetelek, vagy csak a hagyományos hétköznapi munkafolyamatok részeként, egy jól eltalált emblémázott reklámajándék széles körben építi az Ön vagy cége hírnevét. Reklámtoll, kulcstartó, esőkabát, bögre, óra, toll és írószer, irodai reklámtárgy, táska, szerszám, világítás, névjegytartó, textil és karácsonyi termékek.

Reklámajándék blog - reklámajándék

Lonkai Erika vagyok, az 1001 Reklámajándék vezetője. Hosszú évek alatt rengeteget tanultam és tapasztaltam a reklámajándékok világában. Ezen a blogon ezt a tudást és tapasztalatot osztom meg mindenkivel.

Ajánlatunkból

karácsonyi reklámajándék katalógus

Facebook

Utolsó kommentek

Céges reklámajándék készítésről, a reklámajándékozás rejtelmeiről első kézből

2012.05.17. 07:17 Lonkai Erika

Logók és márkanevek nyomában

Címkék: márka logók Apple Google

Az ütős reklámok sorozat után kezdjünk egy nem kevésbé érdekes nyomozásba. Egész biztos vagyok benne, hogy minden olvasót érdekel hogyan is születtek a, márkajelzések, a hozzájuk tartozó logók, amelyek ma már egyet jelentenek az adott termékkel.

Véletlen lehet? Vagy az isteni sugallat az, ami megszülte a különféle világra szóló márkaneveket, márkajelzéseket, logókat? Esetleg pontos piackutatás előzte meg a terméknév, a terméklogó bevezetését, s a siker egy mindent elsöprő, precíz spekuláción alapszik?

Ilyen urban legend kering az Apple és a hozzátartozó „megharapott” alma logója körül. Egyesek szerint az almával Steve Jobs alapító Sir Isaac Newton és az ő gravitációelmélete előtt akart tisztelegni, ami kezdete a felvilágosult ember fizikai létének. Míg mások szerint az alma, mint tiltott gyümölcs, a „minden tudásnak” szimbólumaként vált az óriáscég logójaként mára már kicsiknek, nagyoknak ismerősévé. A harmadik variációként egy olyan legenda is szárnyra kelt, miszerint Steve Jobs az alma jelképpel Alan Turing matematikus előtt tisztelgett volna, aki ciánnal mérgezett almával vetett véget önnön életének, a szivárvány csíkok pedig a matematikus homoszexualitására utalnak.

Az igazság azonban ennél sokkal prózaibb, azért tervezték harapásnyommal az almát, hogy mindenki egyértelműen felismerje, a logó egy alma, nem pedig egy szem meggy. A szivárványszín pedig egy tervezői megoldás, ami egyből megfogta Steve Jobst, szerinte a színes képtől a vállalat sokkal emberközelibb lesz.

google-logo-evolucio.jpgNah, de mi a helyzet a „barátunk” a Google logójával? Hogyan lett a Gimpel rajzolt Backrub-ból ma már a világ internetes keresésének kétharmadát lebonyolító naponta milliószor felvillanó népszerű logó?

Erre a logóra azt mondhatjuk, hogy speciálisan és tudatosan megtervezett grafikai elemről van szó. A Google fiúk, Larry Page és Sergey Brin olyan egyedi logót szerettek volna tervezni bonyolult algoritmusokkal rendelkező, ám mégis habkönnyen használható keresőjüknek, ami elkülöníti őket a vetélytársaiktól.

A mai Google logó 8 terv alapján készült el, ám meglepő módon a végeredmény szinte az lett, ahonnan kiindultak. Némileg változtattak csak rajta. A Google végéről kikerült a felkiáltójel, ezzel máris a Yahoo!-tól teljesen elkülönültek, megváltozott a betűtípus, az első G zöld színe elkékült, megváltoztak az árnyékok, és a két „o” betű balra dőlt.

Gondolta volna? A keresőóriás egy letisztult, ám mégis játékos logóval várja milliónyi barátját nap, mint nap a számítógép elé.

Elköltöztünk. Reklámajándék blogunk mostantól a http://www.1001reklamajandek.hu/blog címen érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamajandek.blog.hu/api/trackback/id/tr894508721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása