Cégünkről

Reklámajándék forgalmazás és emblémázás - termékeink közül ön választ, mi igény estén emblémázzuk. A marketing kommunikáció fontos eleme a reklámajándékozás. Szóró és repi termékek, promóciós rendezvények, összejövetelek, vagy csak a hagyományos hétköznapi munkafolyamatok részeként, egy jól eltalált emblémázott reklámajándék széles körben építi az Ön vagy cége hírnevét. Reklámtoll, kulcstartó, esőkabát, bögre, óra, toll és írószer, irodai reklámtárgy, táska, szerszám, világítás, névjegytartó, textil és karácsonyi termékek.

Reklámajándék blog - reklámajándék

Lonkai Erika vagyok, az 1001 Reklámajándék vezetője. Hosszú évek alatt rengeteget tanultam és tapasztaltam a reklámajándékok világában. Ezen a blogon ezt a tudást és tapasztalatot osztom meg mindenkivel.

Ajánlatunkból

karácsonyi reklámajándék katalógus

Facebook

Utolsó kommentek

Céges reklámajándék készítésről, a reklámajándékozás rejtelmeiről első kézből

2010.08.11. 15:17 Lonkai Erika

Gravírozás

Címkék: technológia gravírozás emblémázás

Aki kapott már névre szóló tollat, az biztosan találkozott a gravírozással. Ha most előveszünk egy ilyen tollat, és finoman végighúzzuk a kezünket a felirat fölött, akkor érezzük, hogy ez bizony "benne van" az anyagban. Kis árokként jelenik meg ott a felirat. 

És ez így van rendjén, hiszen ennek a technikának a lényege, hogy valamilyen megoldással az anyagba marjuk bele a logót vagy a feliratot. De ezt a technológiát sem a reklámtárgyakhoz találták ki eredetileg, hiszen több száz éves fém tárgyakon is láthatunk olyan karcokat, amelyek hasonlóan készültek. Drága ékszereket, de akár üvegtárgyakat is díszítettek ezzel a megoldással.

Tehát a gravírozás egyfajta finom marási eljárás. Ennek megfelelően olyan anyagok esetén érdemes használni, amibe lehet marni: fémekbe, nemesfémekbe felületkezelt anyagokba - de persze akár műanyagba is.

A modern gravírozási eljárás természetesen gépesített. A kézi marás esetén a feliratozni (logózni) kívánt anyagból kiszedik a fölösleget (mintha kiásnák a kis árkot), a gyémántfejes eljárás esetében belekarcolják az anyagba a mintát. Ez a karcolás század milliméteres pontosságú, így lehetőség van arra is, hogy ne csak egy vonalat, hanem sok vonalat egymás mellé karcoljunk, és így alakítsuk ki például a logót.

A technológia kiválóan alkalmas olyan tárgyak logózására, amelyeket fokozottan vesznek igénybe (vagyis sokat használják), illetve amikről az egyéb technológiával felvitt logó lekophatna.

Az alábbi minta is egy ilyen megoldás: egy termosz feliratozása.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamajandek.blog.hu/api/trackback/id/tr202212082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbert István 2010.09.01. 11:51:36

A lézergravírozás kimaradt, pedig fontos lenne...;)
süti beállítások módosítása