Cégünkről

Reklámajándék forgalmazás és emblémázás - termékeink közül ön választ, mi igény estén emblémázzuk. A marketing kommunikáció fontos eleme a reklámajándékozás. Szóró és repi termékek, promóciós rendezvények, összejövetelek, vagy csak a hagyományos hétköznapi munkafolyamatok részeként, egy jól eltalált emblémázott reklámajándék széles körben építi az Ön vagy cége hírnevét. Reklámtoll, kulcstartó, esőkabát, bögre, óra, toll és írószer, irodai reklámtárgy, táska, szerszám, világítás, névjegytartó, textil és karácsonyi termékek.

Reklámajándék blog - reklámajándék

Lonkai Erika vagyok, az 1001 Reklámajándék vezetője. Hosszú évek alatt rengeteget tanultam és tapasztaltam a reklámajándékok világában. Ezen a blogon ezt a tudást és tapasztalatot osztom meg mindenkivel.

Ajánlatunkból

karácsonyi reklámajándék katalógus

Facebook

Utolsó kommentek

Céges reklámajándék készítésről, a reklámajándékozás rejtelmeiről első kézből

2011.10.26. 14:16 Lonkai Erika

Karácsonyi kellékek a reklámajándékozás fényében - A Mikulás alakja

Címkék: mikulás reklámajándék ajéndék

A Mikulás központi alakja a karácsony előtti időszaknak, gyakorta keverik is a Télapóval, aki karácsony éjszakáján hozza az ajándékokat a legtöbb nyugati országban. Itt már teljesen elszakad szent Miklós legendájától és átmosódik karácsonyra. A Télapó hozta ajándékozás már sokkal inkább egy elvilágiasodott, üzleties világ része. Hazánkban még szerencsére különbség van a Mikulás nap és Karácsony között. Mind a szellemi tartalom szintjén, mind az ajándékozás terén. Mikulás nap alkalmával általában szerényebb, sőt, inkább humoros, könnyedebb ajándékokat adnak. Ilyen a klasszikus virgács, ami arra utal, hogy a Mikulás nem csak jutalmaz, de ha kell, akkor büntet is.

 

De ki is volt a Mikulás, aki, ha kell, megjutalmazza a jókat, és megbünteti a rosszakat? Ismerjük szent Miklós legendáját? Íme:

 

Egy szegény embernek volt három lánya, akiket csak azért nem tudott férjhez adni, mert nem volt elegendő hozománya. Mindez, Krisztus születése után mintegy kétszáz évvel később történt, ekkor még fontos volt a hozomány a házassághoz. A szegény ember a kolostor közelében lakott, ahol Miklós püspök is élt. Egy nap a püspök épp arra sétált, mikor meghallotta, hogy a lányok épp azon vitatkoznak, hogy másnap valamelyikük rabszolgasorsra jut, hogy megszabaduljanak a szegénységtől.

Miklós püspök ezen annyira meghatódott, hogy visszasietett a kolostorba, majd egy marék arannyal visszatérve, bedobta azt a szegény ember ablakán. A szegény ember és a lányai is azt hitték csoda történt. Ám mindez egy évvel később ismét megtörtént.

Egy idő után kitudódott ki is a titokzatos ajándékozó, mert a szegény ember megleste, amint Miklós püspök piros püspöki ruhájában az ablakhoz lopózik és bedobja az aranyat.

S, ha ez nem lett volna elég, még a helyi aranykereskedő is felismert egy olyan darabot, amit ő maga ajándékozott a püspöknek.

Ekkor kezdett elterjedni a hír, hogy Miklós püspök névnapja alkalmából minden évben megajándékozza a gyerekeket.

A legenda szerint halálakor a lelkét angyalok vitték a mennybe, és onnan hirdeti a szeretetet a gyerekeknek a mai napig.

 

A 21. századi ember már rég kitágította a Mikulás fogalmának határát. Mikulás figurát ajándékozni az ajándékozó ajándéka lehet. Céges emblémával ellátva igazán sikert érhet el, ha jókedvet és derűt szeretne vinni kollégái életébe.

Minden esetre virgács helyett, sokkal izgalmasabb egy Mikulás stresszlabda :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamajandek.blog.hu/api/trackback/id/tr533331309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása