Cégünkről

Reklámajándék forgalmazás és emblémázás - termékeink közül ön választ, mi igény estén emblémázzuk. A marketing kommunikáció fontos eleme a reklámajándékozás. Szóró és repi termékek, promóciós rendezvények, összejövetelek, vagy csak a hagyományos hétköznapi munkafolyamatok részeként, egy jól eltalált emblémázott reklámajándék széles körben építi az Ön vagy cége hírnevét. Reklámtoll, kulcstartó, esőkabát, bögre, óra, toll és írószer, irodai reklámtárgy, táska, szerszám, világítás, névjegytartó, textil és karácsonyi termékek.

Reklámajándék blog - reklámajándék

Lonkai Erika vagyok, az 1001 Reklámajándék vezetője. Hosszú évek alatt rengeteget tanultam és tapasztaltam a reklámajándékok világában. Ezen a blogon ezt a tudást és tapasztalatot osztom meg mindenkivel.

Ajánlatunkból

karácsonyi reklámajándék katalógus

Facebook

Utolsó kommentek

Céges reklámajándék készítésről, a reklámajándékozás rejtelmeiről első kézből

2012.06.08. 11:00 Lonkai Erika

Logók és márkanevek nyomában

Címkék: logó márka BMW Ford

Folytassuk a logók és márkanevek titokzatos világát. Az urban legend és a valóság olykor vagy nagyon közel van egymáshoz, vagy túlságosan is távol. De érdekes beleveszni a különleges elmék nagy dobásainak, egy világra szóló márka megszületésének a körülményeibe.

Ford-logo.pngNézzünk szét az autómárkák és logók háza táján, mi ihlette az olyan világraszóló márkaneveket és logókat, mint a BMW vagy a híres Ford.

Kezdjük mindjárt a végén, a Ford márka megszületése szinte egyet jelent a minden ember számára elérhető személyautó megszületésével. Amerika is a Henry Ford alapította autógyár nyomán tudott elindulni a városiasodás nyomán.

Úgy gondolom maga a történet minden ember számára ismerős, és az is egyértelmű, hogy a nagy nevű alapító saját maga vezetéknevét adta az általa gyártott autóinak. Maga a Ford logó, ahogyan a híres autógyár modelljei is, szinte évről évre finomodtak, míg megtalálta mai napig ismert formáját a kék-ezüst, ovális alakú benne Ford szócskával.

Az első Ford emblémát 1903-ban az A-modellen használták először, és maga Ford készítette el, ekkor még a logó, a divatos szecessziós szegélydíszítést kapta. Három év múlva már a szárnyas kézírásos logó egy divatosabb és kifinomultabb formáját kezdték el használni, ekkor már az ovális forma is megjelent.

1911-ben ezt az ovális formát véglegesítették, s először az Egyesült Királyságban kezdték el használni. Az ovális forma a megbízhatóság és a gazdaságosság jelképe lett, de az emblémát az első A-modellen kívül nem használták következetesen a járműveken, csak a kiadványokon egészen 1970-ig.

1976-tól a ma is ismert kék és ezüst színű, ovális Ford embléma szolgál az összes Ford jármű azonosítására.

bmw-logo.jpgHasonló óriási autógyártó vállalat a BMW is. Márkaneve és logója regényes módon született. A márkanév egy mozaikszó, azaz a Bayerischer Motor Werke.

Mai napig találgatás övezi, hogy mit jelképez a BMW kék-fehér félkörökből álló logója. Eddig két teória ismert. Az egyik szerint egy fehér propellert jelképez, amelynek a lapátjai között megvillan az ég kékje. A másik ismert teória szerint a logó a bajor zászlót jelképezi, ami a BMW vállalat származására, Bajorországra utal. A legenda szerint az első BMW logót betiltotta a kereskedelmi hivatal, azzal az indokkal, hogy nem elfogadott egy nemzeti jelkép ilyen kihangsúlyozása egy logóban. Ezért alkották meg az úgymond „csökkentett” verziót, ami a mai BMW logó.

Több közvetett bizonyíték is az első teória igazság alapjára utal, hisz a BMW vállalat kezdetekben repülőgép motorok gyártásával foglalkozott, illetve az, hogy az első világháborúban a bajor repülőgépek is kék-fehérre voltak festve, s többségében BMW motor szolgált.

Ha szívesen olvasnál egyéb márkák megszületéséről, terméklogók kialakulásáról, kattints ide!

Elköltöztünk. Reklámajándék blogunk mostantól a http://www.1001reklamajandek.hu/blog címen érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamajandek.blog.hu/api/trackback/id/tr184568500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása