Cégünkről

Reklámajándék forgalmazás és emblémázás - termékeink közül ön választ, mi igény estén emblémázzuk. A marketing kommunikáció fontos eleme a reklámajándékozás. Szóró és repi termékek, promóciós rendezvények, összejövetelek, vagy csak a hagyományos hétköznapi munkafolyamatok részeként, egy jól eltalált emblémázott reklámajándék széles körben építi az Ön vagy cége hírnevét. Reklámtoll, kulcstartó, esőkabát, bögre, óra, toll és írószer, irodai reklámtárgy, táska, szerszám, világítás, névjegytartó, textil és karácsonyi termékek.

Reklámajándék blog - reklámajándék

Lonkai Erika vagyok, az 1001 Reklámajándék vezetője. Hosszú évek alatt rengeteget tanultam és tapasztaltam a reklámajándékok világában. Ezen a blogon ezt a tudást és tapasztalatot osztom meg mindenkivel.

Ajánlatunkból

karácsonyi reklámajándék katalógus

Facebook

Utolsó kommentek

Céges reklámajándék készítésről, a reklámajándékozás rejtelmeiről első kézből

2011.09.07. 20:27 Lonkai Erika

A karácsonyi ajándékozás története

Címkék: karácsony ajándékozás reklámajándék 1001

Talán kicsit korainak tűnhet, hogy szeptember elején a karácsonyi ajándékozásról írok, de a valóságban egyáltalán nem az. Lassan, de biztosan haladunk a karácsonyi forgatag felé, hisz a londoni Harrods áruház karácsonyi vására már júliusban megnyitott a nagyközönség felé. Ha innen nézem, még le is vagyok már maradva ezzel a bejegyzéssel :-)

Ismerős a helyzet Karácsony közeledtével ajándék gyanánt általában az ember mindent felvásárol, ami szembe jön vele az üzletben. Aztán Ünnepek után pedig irány vissza az üzletbe cserélni, vagy visszaadni dolgokat, amelyekből duplán ajándékoztak meg bennünket.

 

A Karácsony egy különleges ünnep, de tudjuk-e, hogyan alakult ki a hozzá kapcsolt ajándékozási „őrület"?

Az ókori Rómában, december 17-21. között ülték a Szaturnália ünnepeket. Szaturnusz a földművelés istene volt az ókorban, s mint a történelemből ismerjük az emberiség ősidők óta javarészt földműveléssel, állattartással foglalkozott. Ekkor az emberek nagy lakomákkal, zenével és tánccal ünnepeltek, valamint szokásban volt a gazdagok, a fejedelmek, nemesek által a szolgák és inasok megajándékozása is. Persze nem feltétlen volt ez valamiféle jótékony adományozás, ezzel is bőkezűségüket és gazdagságukat mutatták.

Egy másik elmélet szerint a karácsonyi ajándékozás a Napkeleti Bölcsek nyomán maradt fent, akik a csecsemő Jézusnak ajándékot vittek Betlehembe tiszteletük és szeretetük jeléül.

 

A karácsonyi céges reklámajándékozással egészen másképp kell bánni. Nem elég, mindent összevásárolni, felemblémáztatni és szétosztogatni, mintha ezen az „egy napon“ leakarnánk valami kötelezőt tudni. A reklámajándék ebben az esetben is szimbolizál, s az Ünnep miatt egy kicsit többet is.

Karácsony alkalmával szintén két típusú reklámajándékban érdemes gondolkodni:

- szóróajándék, a vevők, meglévő és leendő ügyfelek számára, ügyfélcsalogatónak.

- egyedi céges reklámajándék - munkatársaknak, üzleti partnereknek, beszállítóknak.

Stílusában a komoly értékkel bíró ajándéktól, egészen a vicces és egyszerű piros Mikulássapkáig minden megengedett.

A következő bejegyzésben az 1001reklámajándék.hu legérdekesebb ajándékaiból szemezgetek. Ezért érdemes már elkezdeni a karácsonyi reklámkampány ajándékra épülő részének megtervezését.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamajandek.blog.hu/api/trackback/id/tr573209855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása