Cégünkről

Reklámajándék forgalmazás és emblémázás - termékeink közül ön választ, mi igény estén emblémázzuk. A marketing kommunikáció fontos eleme a reklámajándékozás. Szóró és repi termékek, promóciós rendezvények, összejövetelek, vagy csak a hagyományos hétköznapi munkafolyamatok részeként, egy jól eltalált emblémázott reklámajándék széles körben építi az Ön vagy cége hírnevét. Reklámtoll, kulcstartó, esőkabát, bögre, óra, toll és írószer, irodai reklámtárgy, táska, szerszám, világítás, névjegytartó, textil és karácsonyi termékek.

Reklámajándék blog - reklámajándék

Lonkai Erika vagyok, az 1001 Reklámajándék vezetője. Hosszú évek alatt rengeteget tanultam és tapasztaltam a reklámajándékok világában. Ezen a blogon ezt a tudást és tapasztalatot osztom meg mindenkivel.

Ajánlatunkból

karácsonyi reklámajándék katalógus

Facebook

Utolsó kommentek

Céges reklámajándék készítésről, a reklámajándékozás rejtelmeiről első kézből

2011.10.18. 18:06 Lonkai Erika

Karácsonyi kellékek a reklámajándékozás fényében

Címkék: karácsonyi ajándékok kellékek reklámajándék

Arra gondoltam, hogy december első hetéig minden heti bejegyzésem a karácsonyi kellékekről szól. Megpróbálok érdekes történeti háttérrel, sztorikkal, hagyományok feltárásával szolgálni, hogy vonzóvá tegyek egy-egy karácsonyi kelléket, akár magán, akár céges reklámajándékozás céljából.

Hogy bátran ajándékozhassuk év vége, karácsony alkalmával akár cégen belül munkatársainknak, alkalmazottainknak, akár partnereinknek, vásárlóinknak mellékelve egy jelképes karácsonyi üdvözletként.

S, ha szakmai szemszögből nézzük, akkor nem lehetünk álszentek, és azt mondjuk, mindez marketing szempontból sem utolsó. A jól célirányosított reklámajándék vásárlásra buzdít, és visszahívja következő alkalomkor is az ügyfelet, a vásárlót.

 

Karácsonyfadíszek

  

Édesanyám mesélte, mikor az ínséges ’50-es években nem volt pénzük karácsonyfadíszre, nagytatám, színes papírba csomagolt vattával díszítette fel a fenyőfát, és hópihe gyanánt is a fehér vattát használta. Mellette alma és dió színesítette az összképet. Szegényes volt a karácsonyfa, de édesanyámék úgy tudtak neki örülni gyerekként, mintha a legnemesebb üvegből készült díszek virítottak volna rajta.

 

 

Vajon tudjuk-e, hogy a karácsonyfadísz eredete és hagyománya honnan származik?

 

Nos, a karácsonyfadísz szervesen összefonódik a fenyőfa állítás hagyományával. S ez a hagyomány több évszázadra nyúlik vissza. Írásos emlék a karácsonyfa díszítésről 1521-ből maradt fent ránk. Mivel az írásos emlék a franciaországi Elzás tartományból származik, ezért a néprajzkutatók ezt a régiót tartják a karácsonyfa szülőföldjének.

Elzászban december 24-én a templomok szentélyében állították fel az első karácsonyfát. Ekkor még almákkal volt díszítve, és a Paradicsom fáját jelképezte, az emberiség történetének születését, a díszekkel pedig utalva az első emberpár, Ádám és Éva bűneire.

Feltehetőleg a templomban látott karácsonyfákat, a század végére már a hívek otthon is elkezdték utánozni. S az almák mellett, színes papírból készített díszeket aggattak a fákra.

A XVIII. század végén és a XIX. század elején karácsonyfadísz gyanánt megjelent az arany- és ezüstdió, valamint a habcsók és a marcipános sütemény is.

 

A következő bejegyzésemben megtudhatjuk, hogyan került az üveggömb a karácsonyfára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamajandek.blog.hu/api/trackback/id/tr833312390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása